Előfizetői tartalom

Most minden kiderül: újra itt a jelentési szezon!

Portfolio
Jövő héten megkezdődik a második negyedéves gyorsjelentési szezon, amit az amerikai vállalatok közül a szokásokhoz híven most is az Alcoa nyit hétfőn, a tőzsdék zárását követően. A szezon első hete még viszonylag nyugalmas lesz, a következő héten azonban sorozatban érkeznek a vállalati jelentések, főként a technológia és a pénzügyi szektorból. Az előző gyorsjelentési szezon jól sikerült, az amerikai vállalatok mintegy 70%-a az elemzői várakozásokat felülmúló nyereségről számolt be. Az adósságválság ellenére az elemzők nem várnak recessziót az amerikai vállalati szektorban, az idei évre mintegy 8%-os növekedést prognosztizálnak az egy részvényre jutó eredmény szintjén az S&P 500 indexre.

Véget ért a második negyedév és nem kell sokat várni rá, hogy megérkezzenek az első vállalati gyorsjelentések. Az amerikai vállalatok között a sort szokás szerint az Alcoa nyitja, amely július 9-én, hétfőn, a tőzsdék zárását követően teszi közzé számait. Az elemzők arra számítanak, hogy a bevétel és a profit szintjén is csökkenést könyvel el a társaság: a konszenzus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés