A Fornetti a teljes járulékcsökkentést átadja a dolgozóknak

2017. január 11. 10:21    
nyomtatás
 
Béremelésre fordítja a járulékcsökkentésből fakadó megtakarításait a Fornetti Csoport, minden egyes dolgozó bére bruttó 8000 (nettó 5300) forinttal emelkedik, ami döntő többségüknél 3-5,7 százalékos bruttó bérnövekedést jelent - derül ki a cég közleményéből. A vállalat dolgozóinak túlnyomó többsége már korábban is a minimálbért meghaladó összeget keresett, ezért az idei jelentős, 15 százalékos minimálbér-emelés kevésbé érinti a céget.


A novemberi bérmegállapodásban szereplő kormányzati intézkedések a Fornetti Csoportra is hatással vannak: mivel a munkavállalók nagy része eddig is a minimálbér felett keresett, a jogszabálymódosítások jelentős megtakarításokat eredményeznek a cégnél.

A vállalatvezetés úgy döntött, hogy a járulékcsökkentéssel megspórolt összeg teljes mértékben szétosztásra kerül a dolgozók között. Így minden egyes alkalmazott egységesen havi szinten bruttó 8 ezer forintos béremelésben részesül, ami a cégcsoport foglalkoztatottjainak 83 százalékánál 3-5,7 százalékos béremelést jelent.

A Fornetti a minimálbéremelésben és a járulékcsökkentésben alapvetően pozitív makrogazdasági lehetőségeket lát, felhívták ugyanakkor a figyelmet a piaci kihívásokra is: feltehetően például a beszállítók részéről jelentős díjemelést vonnak majd maguk után a kormányzati intézkedések.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 

Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírÁllásajánlatok
Marketing munkatárs
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium