Előfizetői tartalom

Bizalmas részletek az óriási elbocsátásról

Portfolio
Kedden robbant a hír, hogy az ISD Dunaferr Zrt. még az idén 800 fővel csökkenti munkavállalói állományát. Közben kiszivárgott a társaság vezérigazgató-helyettesének szakszervezeteknek küldött bizalmas, augusztus közepén kelt levele. A részletekből kiderül, hogy a "létszámoptimalizáció" 2012-ben 800 főt érint, azonban ez nem végleges szám, a leépítés maximális mértékét jelöli. A dunaujvaros.com hírportál által közzétett dokumentum részletes ütemtervet is tartalmaz a hatalmas leépítésről. A társaság közleményében a nehéz gazdasági helyzetet említi meg a leépítés alapvető indokaként, amely részben "az indokolatlanul magas fix költségekkel" magyarázható. Az egyik érdekvédő szervezet véleményezésre alkalmatlannak találta a leépítésről szóló előterjesztést.

Időközben megkaptuk a Nemzeti Munkaügyi Hivatal tájékoztatását:Kapcsolódó cikkünk2012.08.29Hatalmas leépítés: már készül az intézkedési tervMaximum 800 fő Körülbelül minden tízedik munkavállalójától válik meg idén a csoportszinten 7000 főt foglalkoztató ISD Dunaferr Zrt. - írta meg kedden a Dunaújvárosi Hírlap a birtokába került augusztusi levélre hivatkozva....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés