Példátlan sztrájk után 3 hét múlva tárgyal újra a Tesco az érdekvédőkkel

2017. szeptember 11. 17:46  english version   
nyomtatás
 
A Tesco és a szakszervezetek képviselői október 2-án ülnek újra tárgyalóasztalhoz - közölte hétfő kora este a kiskereskedelmi lánc.

Kereskedés Tesco-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

"Továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy hosszú távon fenntartható megoldást találjunk a kollégák által jelzett problémákra" - foglalta össze Pártos Zsolt a Tesco nevében a cég álláspontját.

Amint mi is részletesen beszámoltunk róla: a rendszerváltás óta példátlannak mondott sztrájk volt péntek este, illetve szombaton napközben a Tesco számos egységében, de vasárnap kora reggeltől helyreállt a rendszer mind a bolthálózatban, mind az online rendelések kiszállításában.

2017.09.10 13:30 Kitartanak a Tesco dolgozói - Ilyen sztrájk 27 éve nem volt Magyarországon

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete 25 százalékos béremelést követel és szeretnék elérni, hogy a legalacsonyabb béren foglalkoztatott munkavállalók fizetése is közelítse meg a bruttó 200 ezer forintot, a munkavállalói létszám pedig 15 százalékkal emelkedjen.

Ezzel szemben a cég szerint a létszám megfelelő, egyéb változtatásokra van szükség, illetve a vállalat korábban azt közölte, hogy az idei béremelésekkel az emelés kérdését lezártnak tekinti, erről nem volt új javaslata - foglalta össze a cég érvelését korábban egy szakszervezeti vezető.

A Tescónak Magyarországon 206 üzlete van, ebből 112 hipermarket, és mintegy 20 ezer munkavállalót foglalkoztat.

2017.09.11 09:35 3000 forintos utalványokat osztogatott a Tesco

2017.09.09 13:25 A Tesco szerint csak az alábbi 18 áruházuk van zárva

Címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium