Előfizetői tartalom

Mit vegyünk Valentin napra?

Portfolio
A február 14-én tartott Valentin-nap a szerelem ünnepe. A nap elnevezése a római mártírhoz, Szent Bálinthoz köthető, akit többek között a szerelmesek védőszentjeként is tartanak számon. A február 14-i ünneplés hagyománya azonban még ennék is régebbre nyúlik vissza: az antik Rómában ezen a napon tartották a Lupercalia elnevezésű ünnepet.

A Valentin-nap modern hagyománya a 19. században indult hódító útjára, és mára teljes sikert ért el. Ma már nincs olyan szeglete a földnek, ahol ne ünnepelnék a napot különböző módokon. A Valentin-nap jó apropót ad arra, hogy mindenki meglepje szerelmét egy szívhez szóló, kedves ajándékkal. Egy szép műalkotás erre az alkalomra tökéletes ajándék. Így biztosítva van...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés