Előfizetői tartalom

Nagyot bukott az E-Star a határidős pozíciókon - És a többiek?

Portfolio
Véget ért az idei első negyedév, a Portfolio.hu pedig a szokásokhoz híven kiszámolta, hogy milyen eredményt hoztak az egyes hazai cégeknél a saját részvényekre vonatkozó határidős vételi pozíciók. Bár a január-március közti időszak meglehetősen erős teljesítményt hozott a részvénypiacokon, az érintett vállalatok többsége ennek ellenére veszteséget szenvedett el ezeken az ügyleteken, egyedül a Synergon számíthat mintegy 10 millió forintos nyereségre, ami a gyorsjelentésben a pénzügyi sort gyarapítja majd. A többiek közül az Est Media számításaink szerint 160 ezer forintos, az E-Star pedig nagyságrendileg 165 millió forintos mínuszt könyvelt el.

E-Star Az árfolyam esése miatt az E-Star ismét jelentős (nagyságrendileg 165 millió forintos) veszteséget volt kénytelen elszenvedni az első negyedév során a saját részvényeire felvett határidős vételi pozícióin. Bár a negyedév során a pozíciók kisebb részét, 9%-át lezárta a társaság, az áresés közepette még így is igen nagy veszteségek forrása lehet a 109 ezer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés