Előfizetői tartalom

Nagyot csökkent a hazai energiacégek forgalma

Portfolio
Közel 200 milliárd forinttal volt kisebb a 15 legnagyobb árbevételű magyarországi áram- és gázipari társaság együttes nettó forgalma 2016-ban a 2015-ösnél, és alaposan átrendeződött az erősorrend is. Az árbevétel módosulásában az energiaárak gyengülése mellett a piaci átalakulás volt a fő felelős - írta a Világgazdaság.

A tavalyi árbevételi lista élére az MVM Partner került, annak ellenére, hogy 11 milliárddal szűkült a forgalma. A második helyre szoruló Magyar Földgázkereskedő elveszítette a forgalma harmadát. Mögöttük a Főgáz, majd a Panrusgáz és a MET Magyarország következik. Merőben más a kép, ha az év nyerteseit és veszteseit keressük a top 15-ön belül. A Tigáz mindkét csoportba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés