Nagyot ment a Volkswagen Percről-percre

2017. január 9. 17:32    
nyomtatás
 
Még emelkedéssel indult a nap az európai részvénypiacokon, azonban gyorsan változott a hangulat, a délelőtti órákban már jellemzően a negatív tartományban álltak a fontosabb részvényindexek. A nap második felében folytatódik az esés a tőzsdéken.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Bezárt a BÉT 2017.01.09 17:32

A nyitást követően még mérsékelt erősödéssel indult a hét a főbb európai részvénypiacokon, azonban gyorsan változott a hangulat, a nap hátralévő részében nem volt egyértelmű az irány, végül a magyar piac zárásának időpontjában -0,5 és +0,3 százalék között álltak a főbb európai részvényindexek. Az egyedi részvények közül a Volkswagent érdemes kiemelni, a német autógyártó a DAX legjobban teljesítő komponenseként 4,5 százalékot erősödött, miután közzétette a teljes 2016-os évre vonatkozó értékesítési adatait. Az eladások 2,8 százalékkal, 5,99 millió járműre növekedtek az időszak során, aminek főként Kína fűtött be, ahol 28,7 százalékkal több járművet adtak el az előző év ugyanezen időszakához képest. A hazai tőzsdén ellenben nem láthattunk túl nagy izgalmakat, végül a BUX a pénteki záróértékén zárta a kereskedést. A blue chipek közül az OTP 0,6 százalékot, a Mol 0,1 százalékot erősödött, míg a Richter 0,9 százalékot, a Magyar Telekom pedig 0,2 százalékot gyengült.

Kinyitott a Wall Street 2017.01.09 15:33

1 pont hiányzott pénteken a Dow-nak, hogy elérje a 20 ezer pontos "álomhatárt", ma azonban távolabb került a részvényindex, mivel 0,3 százalékos mínuszban indította a napot. Azonban a későbbiekben a gyorsjelentési szezon közeledtével számíthatunk még erősödésre, mivel az elemzői várakozások szerint a negyedik negyedévben ismét emelkedhet az amerikai vállalatok profitja az előző év ugyanezen időszakához képest: a konszenzus alapján 3 százalékos növekedés várható a nettó eredmény szintjén az S&P 500 indexben szereplő társaságokra. Így már két egymást követő negyedévben profitnövekedésről számolhatnak be az amerikai vállalatok, amire utoljára 2015 első negyedévében volt példa.

Lefordultak a tőzsdék 2017.01.09 13:59

A nap második felére elromlott a hangulat az európai tőzsdéken, a DAX 0,6 százalékot, míg a CAC 40 0,7 százalékot gyengült. A német részvényindexben a Fresenius és Lufhtansa papírjai vezetik az esést. A Freseniusnal a sztori, hogy az amerikai ügyészség nyomozást indított a vállalat jótékonysági szálaival kapcsolatban, amelyek a dialízisre szoruló beteg számára nyújtanak anyagi segítséget.

Egyre jobbak az európai bankok kilátásai 2017.01.09 12:43

Az elmúlt csaknem egy évtized legegészségesebb éve lehet 2017 az európai bankszektor számára, az elemzők sorra javítják a banki eredményekre vonatkozó előrejelzéseiket - írja a Reuters.

tovább a cikkhez...

Emelkedik a Volkswagen 2017.01.09 09:35

A DAX legjobban teljesítő komponenseként a Volkswagen 3,5 százalékot erősödött, miután az autógyártó közzétett a teljes 2016-os évre vonatkozó értékesítési adatait. Az eladások 2,8 százalékkal, 5,99 millió járműre növekedtek az időszak során, aminek főként Kína fűtött be, ahol 28,7 százalékkal több járművet adtak el az előző év ugyanezen időszakához képest. Az autógyártó hazájában, Németországban viszont 14,3 százalékkal csökkentek az eladások, itt összesen havi 38,800 járművet értékesítettek. Szintén friss hír az autógyártóval kapcsolatban, hogy a dízelbotrány kapcsán szombaton őrizetbe vették Oliver Shmidtet, aki 2014 és 2015 között volt Amerikában a szabályozásért felelős felsővezető a Volkswagennél. A befektetők összességében a jó hírekre fókuszáltak, a mai 3,5 százalékot erősödésre 2015 szeptembere óta nem volt példa.

Lefordultak a tőzsdék 2017.01.09 09:19

Némileg romlott a hangulat a reggeli kereskedésben, a DAX és a CAC 40 árfolyama is jelenleg 0,3 százalékos mínuszban áll. A DAX komponensei közül a Lufthansa 4,5 százalékkal vezeti az esést, miután célárvágások érkeztek a vállalat papírjai. A Kepler például 9,1 euróról 8 euróra vágta a részvényekre vonatkozó célárát, ami jóval a jelenlegi 11,8 eurós árfolyam alatt van.

Kinyitottak a tőzsdék Európában 2017.01.09 09:01

Jellemzően emelkedéssel indították a hetet a főbb európai részvényindexek, markánsabb elmozdulások azonban egyelőre nem láthatók, a DAX és francia CAC 40 0,1 százalékot, míg a brit FTSE 100 0,3 százalékot erősödött. A DAX komponensei közül a Deutsche Börze(2,6%) és a Volkswagen(1,2%) papírjai vezeti az emelkedést.

A hazai tőzsde némileg alulteljesítőként 0,1 százalékot esett. A blue chipek közül a Magyar Telekom 0,2 százalékot, az OTP 0,1 százalékot emelkedett, a Richter 0,5 százalékot esett, míg a Mol árfolyama egyelőre nem mozdult el érdemben a pénteki záróárához képest.

Erős hét után veszik tovább a részvényeket 2017.01.09 06:37

Az ázsiai tőzsdék többsége felfelé vette az irányt a hétfő reggeli kereskedésben, komolyabb mozgások ugyanakkor nem láthatók, a legjobban teljesítő ausztrál piac is alig 1 százalékos emelkedést tudott felmutatni.

A tőzsdék ráadásul úgy emelkednek, hogy a múlt hét teljesítménye meglehetősen erős volt, a hongkongi Hang Seng például 3 hónapja nem látott erősödést produkált, a kínai Shanghai Composite pedig egy 5 napja tartó esést tört meg.

Az ausztrál S&P ASX 200 kora reggel 2015 májusa óta nem látott szintre emelkedett, a ralit elsősorban a bankrészvények hajtották. A 4 legnagyobb ausztrál bank részvényei 1-2 százalék közti erősödést mutattak.

Ami a devizapiacokat illeti, a dollár továbbra is erős, a legtöbb ázsiai fizetőeszközzel szemben felértékelődött.

Az erősödő dollár nem kedvez a nyersanyagoknak, bár az arany egyelőre stagnál, az olaj már lefelé vette az irányt, az amerikai WTI-t 53,7 dollár körül kereskedik márciusi határidőre.

Erős hét után veszik tovább a részvényeket

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 

Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium