Előfizetői tartalom

Nem kell sokat várni, és jön a tőzsdei Mikulás-rali?

Portfolio
Az elmúlt hónapokban az európai adósságválsággal kapcsolatos félelmek felerősödése miatt méretes eséseket láthattunk a részvénypiacokon, melynek hatására az amerikai részvénypiacok az év első felében mutatott emelkedést szinte teljes egészében ledolgozták. A befektetők azonban reménykedhetnek abban, hogy az évet sikerül így is pozitív teljesítménnyel zárni, hiszen hamarosan jön a december, ami kapcsán legtöbbeknek a Mikulás-rali néven emlegetett jelenség jut eszébe.

Az év utolsó hónapjához közeledve a befektetőket vélhetően foglalkoztatja a kérdés, hogy vajon sor kerül-e idén az ilyenkor általában megfigyelt Mikulás-ralira. A jelenség alatt a piaci szereplők az év végén megfigyelhető áremelkedéseket értik, a részvénypiacok szezonálisan erősebb év végi teljesítményére elsőként Yale Hirsch hívta fel a figyelmet még 1972-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés