Nem adja meg magát az Unilever Buffettéknek

2017. február 17. 16:26    
nyomtatás
 
  • Az Unilever visszautasította a Kraft Heinz 143 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát
  • A felvásárlási ár 18 százalékos prémiumot jelentett a csütörtöki záróárhoz képest
  • A Kraft Heinz jelezte, hogy nem adják fel, máris dolgoznak egy új ajánlaton


Kereskedés Unilever-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A történelem legnagyobb fogyasztási cikkeket gyártó cége jöhetett volna létre, ha az Unilever elfogadja a Kraft Heinz 143 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát. A 26,8 százalékban Warren Buffett által birtokolt Kraft Heinz még a nap elején jelezte, hogy megkörnyékezte az Unilevert, amit azonban a bevételek alapján a világ negyedik legnagyobb fogyasztási cikkeket gyártó vállalata visszautasított. A társaság azzal indokolta a döntését, hogy az üzletből nem profitálnának sem anyagilag, sem stratégiailag, így nem látják alapját a további tárgyalásoknak sem.
Érdekli, hogy melyik könyv Warren Buffett befektetési guru kedvenc könyve?
Látogasson el könyvesboltunkba!


Az üzlet keretein belül az Unilever részvényesei minden egyes papírjukért 30,23 dollár készpénzt, és 0,222 részvényt kaptak volna az egyesült vállalat papírjaiból, ami 18 százalékos prémiumot jelentett az Unilever csütörtöki záróáfolyamához képest. Az Unilever menedzsmentje megjegyezte, hogy szerintük jelentősen alulértékeltek jelenleg a részvényeik, így a 18 százalékos prémium nem számít soknak.

A Kraft Heinz ajánlata egyébként nem véletlenül most érkezett, mivel a Brexitről szóló népszavazást követően nagyot esett a font árfolyama, ami jelentősen olcsóbbá tette a brit eszközöket a sok készpénzzel rendelkező külföldi potenciális vásárlók számára. A Kraft Heinz jelezte, hogy nem adják fel, máris elkezdtek dolgozni egy új, széleskörűbb ajánlaton. Egyébként a brit jogszabályok értelmében az új ajánlatot még március 15-ig be kell nyújtaniuk, különben fél évig nem lesz lehetőségük újra megtenni.

A Dove és Rexona termékeket is gyártó Unilever részvényei 12,1 százalékot emelkedtek a londoni tőzsdén, míg a Kraft Heinz papírjai 7,6 százalékot erősödtek a hírekre.

Nem adja meg magát az Unilever Buffettéknek


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium