Nem is gondolnád, hogy miből lesz a sportolók luxusnyugdíja

2017. augusztus 6. 18:50    
nyomtatás
 
Hihetetlen összegeket keresnek a sztársportolók, de sportolói karrierjük nem tarthat a végtelenségig. Sokan befektetésekkel készülnek "nyugdíjas korukra", a CNBC összeszedte, hogy a legnagyobb "celebek" mibe teszik a pénzüket.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Andre Iguodala


Iguodala csapata, a Golden State Warriors nincs túl messze a kockázati tőkés befektetőktől és startupoktól hemzsegő Szilícium-Völgytől. Ennek köszönhetően pedig könnyű barátkozni olyan neves kockázati tőkés befektetőkkel, mint például Andreessen Horowitz. Tőle kapott ihletet a kosárlabdázó is, aki olyan technológiai papírokba fektetett, mint a Facebook, a Twitter, a Tesla, vagy az elektronikus kereskedési platform, a Trumid. De van részesedése a Huffington posztot alapító Arianna Huffington új cégében, a Thrive Globalban, valamint a szépségápolási startupban, a Walker Company-ban is.

Nem is gondolnád, hogy miből lesz a sportolók luxusnyugdíja

Forrás: AFP, fotós: Frederic J. Brown

Kevin Durant


A híres kosárlabdacsapat másik játékosa is kedvet kapott csapattársa befektetéseihez és éppen azon van, hogy a saját tech-birodalmát építse ki. Durant portfoliójában olyan technológiai vállalatok vannak, mint a kiszállítással foglalkozó Postmates, vagy a befektetési döntéseket segítő Acorns, de vannak részesedései hotelekben, éttermekben, illetve érdekelt a filmiparban és a televíziózásban is.

Nem is gondolnád, hogy miből lesz a sportolók luxusnyugdíja

Forrás: AFP, fotós: Eric Gay

Stephen Curry


A Warriornál három játékos is beállt a Szilícium-Völgyi befektetők sorába, Stephen Curry például a CoachUp nevű startupban rendelkezik részesedéssel. A startup által fejlesztett alkalmazás az edzőket kapcsolja össze a sportolókkal. Van saját cége is, 2015-ben alapította a Slyce nevű tech-startupot főiskolai csapattársával, Bryant Barral.

Nem is gondolnád, hogy miből lesz a sportolók luxusnyugdíja

Forrás: AFP, fotós: Beck Diefenbach

Serena Williams


A 23-szoros Grand Slam-bajnok egy élelmiszeripari startupot finanszíroz. A Daily Harvest egészséges fagyasztott ételek házhozszállításával foglalkozik. És nem Serena Williams az egyetlen híresség, aki érdekelt a cégben, de Gwyneth Paltrow színésznő is vásárolt részesedést benne.

Nem is gondolnád, hogy miből lesz a sportolók luxusnyugdíja

Forrás: AFP, fotós: Peter Parks

Glover Quin


Az amerikaifutball-csapat, a Detroit Lions játékosa nem kis összeget, vagyona 10-20 százalékát tette startupokba. Nem ismert az összes érdekeltsége, de annyit elárult egy sportműsorban, hogy van részesedése például az egészséges táplálkozással üzletelő Health Warriorban, az állateledeleket gyártó pawTree-ben és a PeerWellben is.

Nem is gondolnád, hogy miből lesz a sportolók luxusnyugdíja

Forrás: AFP, fotós: Jeff Kowalsky

Derek Jeter


A visszavonult New York Yankee-játékos saját médiacéget indított, a The Players' Tribune-t, de startupokban is vett részesedést, például a videókonferencia-szolgáltatást kínáló Blue Jeans Networkben.

Nem is gondolnád, hogy miből lesz a sportolók luxusnyugdíja

Forrás: AFP / fotós: Kena Betancur

LeBron James


Még aktív játékos, de már azon gondolkozik, hogy miként folytatja karrierjét, ha abbahagyja a kosárlabdát. Részt vett az Uninterrupted nevű oldal alapításában, valamint a Beats Headphones egyik első befektetője volt. Amikor a trendi fülhallgatókat gyártó céget megvette az Apple 3 milliárd dollárért, állítólag James 30 millió dollárt keresett rajta.

Nem is gondolnád, hogy miből lesz a sportolók luxusnyugdíja

Forrás: AFP, fotós: Ted Aljibe

Crhis Paul


Az NBA-sztár a WTRMLN WTR befektetője, a cégé, aki a sportitalok piacát hidegen préselt dinnyeléből készült üdÍtőjével rázta fel.

Nem is gondolnád, hogy miből lesz a sportolók luxusnyugdíja

Forrás. AFP, fotós: Gianluigi Guerica


(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium