Előfizetői tartalom

Nem múlik a jókedv - Ebből baj lehet!

Portfolio
Megállíthatatlannak tűnik a részvénypiacok emelkedése, a főbb indexek többéves csúcsokon tartózkodnak, a befektetők körében pedig továbbra is erőteljes optimizmus uralkodik. Az általunk vizsgált szentiment indikátorok mindegyike historikus viszonylatban kimagasló szinteken tartózkodik, ami kontraindikátor jellegüknél fogva a részvénypiacok esését jelezheti előre (persze érdemes kiemelni, hogy ezek a mutatók akár tartósan is magas szinten maradhatnak, erre az elmúlt években is láthattunk példát). A világ talán leginkább figyelt részvényindexe, az S&P 500 ráadásul a napokban mutatott emelkedés hatására technikailag igen fontos ellenálláshoz ért, melynek áttöréséhez vélhetően komoly pozitív impulzusra lesz szükség, így a befektetőknek most fokozottan ajánlott az óvatosság.

Mit mutat a szentiment? 1. Az AAII által készített felmérés, mely a szervezet oldalára regisztráltak bullish, bearish, vagy semleges véleményét tükrözi a Dow Jones következő hat havi mozgásával kapcsolatban, az elmúlt hetekhez képest az optimizmus némi mérséklődését mutatja, azonban a bull-bear spread (mely a bullish és bearish válaszadók arányának különbsége) így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés