Nem tudtak tovább emelkedni csütörtökön az amerikai részvényindexek Percről-percre

2017. március 16. 21:09    
nyomtatás
 
A fontosabb amerikai részvényindexek nem tudták folytatni a tegnapi emelkedést, az S&P 500 0,2%-os, a Dow Jones 0,1%-os mínuszban zárt, míg a Nasdaq értéke stagnált. Elsősorban az egészségügyi szektor papírjait büntették a befektetők, Donald Trump ugyanis ma nyilvánosságra hozott költségvetési terve alapján jelentősen visszavágná az ország legnagyobb orvosi kutatási intézetének nyújtott állami támogatást.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Ma megpihentek az amerikai részvényindexek a tegnapi emelkedés után 2017.03.16 21:09

Visszafogott mozgásokat láthattunk ma az amerikai részvénypiacokon. A nyitást követő esésből egyedül a Nasdaq-nak sikerült visszakapaszkodnia a nyitószint közelébe, a Dow Jones minimális, 0,1%-os, az S&P 500 pedig 0,2%-os gyengüléssel zárta a napot.

Oldalaznak az amerikai indexek 2017.03.16 19:52

Továbbra sem sikerül talpra állniuk a részvényindexeknek a nyitás utáni esésből: az S&P 500 és a Dow Jones 0,2%-os, a Nasdaq 0,1%-os mínuszban áll jelenleg.

Trump tervei miatt büntetik az egészségügyi szektor papírjait 2017.03.16 18:23

A tegnapi Fed-döntést követően korrekcióval indították a napot az amerikai részvényindexek. Később kisebb emelkedés bontakozott ki, ez azonban hamar kifulladt, a Dow Jones, a Nasdaq és az S&P 500 0,1-0,2% körüli mínuszban tartózkodik.

Trump tervei miatt büntetik az egészségügyi szektor papírjait

Az esés elsősorban az egészségügyi szektor papírjainak rossz teljesítményének tudható be, amelyet az indokol, hogy Donald Trump ma nyilvánosságra hozott költségvetési tervezete alapján az ország legnagyobb orvosi kutatási intézetének, a National Institutes of Health költségvetési támogatását 5,8 milliárd dollárral visszavágná. Ez elég jelentős, közel 20%-os forráselvonás lenne.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium