Előfizetői tartalom

Nem vált osztalékpapírrá a Nyomda

Portfolio
Bár a tavalyi éves nyereség egészét kifizette az Állami Nyomda osztalék formájában, ettől nem vált a részvény osztalékpapírrá - mondta Zsámboki Gábor vezérigazgató a Portfolio.hu-nak adott interjúban. Ha a céggel szembejön egy kihagyhatatlan üzlet, akkor az erős pénzügyi pozíciónak köszönhetően azonnal lépni fog a vállalat, bár jelenleg a külső környezet veszélyei miatt nem lehet közvetlenül dolgoztatni a pénzt. Az interjú főbb pontjai: - a Nyomda utóbbi években látott gyenge teljesítményét a megrendelések elmaradása és a szükségszerű árengedmények magyarázzák; - cél az exportpiaci jelenlét növelése; - egyelőre kevés esély mutatkozik újabb akvizícióra; - nehéz előre látni, hogy mikor következik be a fordulat a piacon, a cég inkább saját fejlesztéseiben bízik, melyek egy része (NFC technológia) már jövőre beérik; - nem tapasztalta a vállalat az állami szegmens fizetési fegyelmének romlását; - a társaság továbbra is el szeretné érni a 15%-os EBITDA-hányadot; - jelentősebb eltüntethető költségtényező jelenleg nincs a vállalatban.

Osztalékpapír lett a Nyomda, akvizícióra ne is számítsunk?. Portfolio.hu: Az utóbbi hónapokban többször is a miniszterelnök üzemlátogatásaitól volt hangos a sajtó. El tudja azt képzelni, hogy egyszer a miniszterelnök az Állami Nyomdához is ellátogat? Zsámboki Gábor: Nagy megtiszteltetés lenne, de nem rajtunk múlik, hogy a miniszterelnök meg kívánja-e látogatni az Állami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés