Előfizetői tartalom

Nő a cukor ára októbertől az Agrana csoportnál

Portfolio
Októbertől várhatóan 20 százalékot meghaladó mértékben emeli a cukor árát az osztrák Agrana csoport - mondta az APA hírügynökségnek a társaság vezérigazgatója. Johann Marihart az interjúban azzal indokolta a döntést, hogy emelkedett a cukor világpiaci ára, és az Európai Unióban nincs egyensúlyban a kereslet és a kínálat - írja az MTI.

Az Európai Unióban 2006-ban életbe lépett cukorpiaci reform évi 13,3 millió tonnában határozta meg az unió cukortermelését, miközben a fogyasztás 17,3 millió tonna - magyarázta Marihart. Az úgynevezett kvótacukor bevezetése óta viszont a korábbi kétszeresére, tonnánként 500 euróra emelkedett a cukor világpiaci ára, ami azt jelenti, hogy a cukornád Brazíliában most éppen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés