Előfizetői tartalom

Nyereséges lett tavaly a Rába

A magyar gépgyártó szépen zárta a 2011-es évet, hiszen a vállalat jelentősen növelte árbevételét és EBITDA-ját is, és nyereséges lett. A kifejezetten jó eredményhez a vállalat minden részlege hozzájárult. Tavaly a Rába több piacán és partnerénél is megerősítette pozícióját, amely bizakodásra adhat okot a következő negyedévekre. A vállalat több új projektet indított, az ezekből származó bevétel már eléri a teljes bevétel 10 százalékát. A tavalyi számokat látva nem is olyan biztos, hogy rossz lóra tett az állam a Rába többségi tulajdonának megszerzésével.

Külső környezet Az I-IV. negyedéves piaci növekedés a nehéz tehergépjármű kategóriában a várakozásoknak megfelelően tovább folytatódott az észak-amerikai piacon, melynek mértéke elérte az 52,0 százalékot a tavalyi év azonos időszakához képest. Az európai piaci növekedés a harmadik negyedévig közel azonos volt az amerikai piacéval, a negyedik negyedévben azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés