Előfizetői tartalom

Ezüstre éhezik a napenergia szektor

Portfolio
Az előző két évhez hasonlóan várhatóan idén is elmarad az ezüstpiaci kereslettől a kínálat, ennek ellenére továbbra sem talál támaszt az árfolyam. Bár a fizikai ezüst iránti kereslet csökken a fajsúlyos ipari szegmensben is, a napelemek iránti növekvő keresletnek köszönhetően a szolár szektor egyre nagyobb felhasználója az ezüstnek.

Az elmúlt hetekben ismét jelentős eladói nyomás alá került az ezüst, melynek árfolyama több mint 10 százalékot esett az október végi lokális csúcsához képest, így több mint 6 éves mélypontja közelébe esett a kurzus. Az ezüst árfolyama jelenleg 14 dollár közelében mozog.Nemcsak az elmúlt hetekben teljesít gyengén az ezüst, a Thomson Reuters GFMS által publikált friss...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés