Tíz éve nem volt ilyen olcsó a kakaó

2017. április 20. 17:46    
nyomtatás
 
Közel 10 éves mélypontra esett a mai kereskedésben a kakaóbab határidős árfolyama New Yorkban, miután az egyébként is túlkínálatos kakaópiacon egy technikai tényező is eladási hullámot generált.


Közel 4 százalékos eséssel 2007 szeptembere óta nem látott szintre esett a kakaóbab júliusi határidős árfolyama a New York-i tőzsdén, de a londoni tőzsdén is 3 százalékot csökkent az árfolyam, ami 2013 márciusa óta a legalacsonyabb szintet eredményezte.

Kereskedők szerint a kakaó árfolyamának mai mélyrepülése nagyrészt azzal magyarázható, hogy a technikai alapon kereskedők nagy tételben adtak el. De a fundamentális kilátások sem túl kedvezőek, a várakozások szerint ugyanis a túlkínálat további erősödésére lehet számítani idén - írja a Reuters.

Ázsiában a kakaótermelés 19 százalékkal ugrott meg az első negyedévben az előző év azonos időszakához képest és a piacok az észak-amerikai adatokra várnak, amik a várakozások szerint a stagnálást vagy egy mérsékelt emelkedést mutathatnak. A legnagyobb kakaótermelőnek számító Elefántcsontparton viszont a darálással foglalkozók és az exportőrök jelentős mennyiségű kakaóbabot nem vettek át a farmerektől gyenge minőség miatt.

Tíz éve nem volt ilyen olcsó a kakaó


A címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium