Előfizetői tartalom

Három éves csúcson az amerikai nyugdíjalapok vagyona

Portfolio
Utoljára a válság kitörése előtt állt olyan magasan az amerikai állami alkalmazottak nyugdíjalapjainak vagyona, mint 2011 második negyedévében. A legfrissebb adatok szerint egy éves időtávon a vagyon 17,6 százalékkal 2800 milliárd dollárra emelkedett, kedvező tendencia, hogy az emelkedést a friss befizetések és a hozamok is támogatták. Szakértők szerint azonban hosszabb távon érdemes csak nézni az eseményeket, hiszen a kifizetésekre is több évtizedes átfutási idő után kerül sor.

Az amerikai népszámlálási hivatal adatai szerint a közalkalmazottak és köztisztviselők időskori jövedelembiztonsága felett őrködő 100 legnagyobb nyugdíjalap vagyona június végére 2800 milliárd dollárra emelkedett, ami negyedéves szinten 1,3 százalékos növekedésnek felel meg, míg egy éves időtávon 17,6 százalékos emelkedésnek - írja a Pensions & Investments. A 2011...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés