Előfizetői tartalom

Offshore számlákon hevernek az amerikai cégek dollármilliárdjai

Portfolio
Érdekes vizsgálattal állt elő a Bloomberg, mely 83 amerikai óriásvállalat 2012-es beszámolóit vette górcső alá abból a szempontból, hogy az egyes cégek mekkora összeget tartanak eredményükből az alacsonyabb adókulccsal adózó USA-n kívüli országokban. A listán olyan társaságok szerepelnek mint a Google, az Apple vagy a General Electric, melyek így több 10 milliárd dollárral rövidítik meg az amerikai költségvetést.

Kerülik az amerikai adórendszert az amerikai cégek Óriási összegre, közel 2 billió dollárra rúghat az amerikai vállalatok külföldön termelt, és ott is hagyott nyeresége a Bloomberg által megvizsgált mintegy 83 társaság beszámolójából levont következtetések alapján. A JP Morgan által tavaly végzett hasonló elemzésben ez még "csupán" 1,7 billió dollárt ért el. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés