Előfizetői tartalom

Havi 14 ezer forintot tud félretenni a lakosság

Portfolio
A magyarok havonta átlagosan 14 411 forintot takarítanak meg, a pénzügyi tartalék felhalmozásánál a legfőbb cél a vészhelyzetre való felkészülés, illetve a tartós fogyasztási cikk vásárlás - derül ki az IMAS International régiós felmérésből. Az Erste Group már évek óta együttműködve a céggel közzéteszi a felmérést, amely bemutatja, hogy mennyire nagy eltérések mutatkoznak a régiós országok között. Jelenleg a magyarok 56 százaléka tartja fontosnak a megtakarítást, ami a legmagasabb arány a vizsgált országok között, a második helyen álló Szerbiában ugyanez az érték 44 százalék.

Az 500 magyar lakos megkérdezésén alapuló kutatás szerint bár az előző évhez képest 2 százalékkal csökkent azoknak a száma, akik számára a takarékoskodás nagyon fontos, a magyarok így is toronymagasan vezetnek a vizsgált országok között a megtakarítási hajlandóságot illetően. A magyarok 56 százaléka szerint fontos a megtakarítás, míg a második helyen Szerbia áll...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés