Előfizetői tartalom

Optimizmus, várakozás, volatilitás (QUAESTOR)

Portfolio
A múlt héten megjelent, vártál kedvezőbb amerikai makrogazdasági adatok és vállalati gyorsjelentések, illetve az európai adósságválság megoldásába vetett erősödő bizalom jelentős emelkedést hozott a nemzetközi részvénypiacokra. Ha folytatódnak a pozitív adatközlések, és a hétvégi EU-csúccsal kapcsolatban is optimista marad a hangulat, magas szinten maradhat a globális kockázatvállalási hajlandóság, azonban amíg nem kap a piac hosszú távú, hiteles és előremutató megoldási tervet az európai vezetőktől, továbbra is jelentős volatilitással kell számolnunk.

Az európai válságkezelés lehetséges megoldásai kerülnek előtérbe a vasárnapi EU-csúcs előtt. A G20-as pénzügyminiszterek és jegybankárok hétvégi találkozóján ugyanis ezt a határidőt szabták meg a konkrét intézkedések bejelentésére. Korábban Németország és Franciaország vezetői azt vetítették előre, hogy október végéig egy új átfogó csomagot terjesztenek elő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés