Előfizetői tartalom

Öt dolog, ami padlóra küldheti a tőzsdéket

Portfolio
Get Crashy néven publikálta legfrissebb elemzését a Bank of America Merrill Lynch, mely öt fontos tényezőt emelt ki, melyek szeptembertől kezdődően megrázhatják a tőkepiacokat. Ezek között a szíriai konfliktus nyomán jelentkező olajár erősödés mellett szerepel a kamatok várható emelkedése, az egyes ázsiai gazdaságok gyengélkedése, a kereskedés során használt tőkeáttételi szintek növekedése, valamint az amerikai lakáspiaci folyamatok. A bank vezető befektetési stratégája azonban néhány olyan tényezőt is megemlít, ami miatt még nem feltétlenül kell egy 1987-hez, 1990-hez vagy 1998-hoz hasonló tőzsdei összeomlástól tartanunk.

Mitől kell tartani a befektetőknek? Öt fontos tényezőt emelt ki legutóbbi stratégiájában a Bank of America Merrill Lynch vezető befektetési guruja, Michael Hartnett, melyek szeptembertől kezdődően nyomást gyakorolhatnak a részvényárfolyamokra. Vélhetően Hartnett nem az egyetlen, aki aggódik a részvénypiacok miatt, a Fed eszközvásárlásainak potenciális csökkenése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés