Előfizetői tartalom

Pánikra semmi ok - Nincs itt igazi válság

Portfolio
Vélhetően mindenki emlékezetében elevenen él még a 2008-2009-es válság, ami drámai sebességgel söpört végig a világon és olyan nagy szereplők bukásához vezetett, mint a befektetési bankóriás Lehman Brothers. Ha az amerikai részvénypiac teljesítményét tekintjük, a korábbi nagy amerikai gazdasági krízisekkel összevetve a legutóbbi válság még mondhatni enyhének számít, a 2007-es lokális csúcshoz képest ugyanis jelenleg alig több mint 10%-os lemaradás mutatkozik az S&P 500 index esetében. A kép akkor is hasonló, ha a reálhozamokat, vagy az inflációval korrigált teljes hozamokat (Total Return) nézzük.

A négy legnagyobb medve piac Amerikában 1929 óta: 1. Az 1929-es összeomlás, melyet nagy gazdasági világválság követett; 2. Az 1973-as olajembargó, melyet követően egy hosszú ideig tartó stagflációs periódus volt megfigyelhető; 3. A technológiai buborék 2000-es évi kidurranása; 4. A 2007-es, nominál értelemben vett történelmi csúcsokat követő összeomlás, amit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés