Előfizetői tartalom

160 ezer devizahiteles már most alacsonyabb törlesztőrészletet fizet

Portfolio
Július végéig 160 ezer gyűjtőszámlát nyitottak meg a devizaalapú jelzáloghiteles ügyfelek. A szerződéskötések száma közel 170 ezer volt, így a jogosultak mintegy 39%-a kötött már szerződést - közölte csütörtökön a PSZÁF. A Portfolio.hu számítása szerint eddig átlagosan 159 ezer forint megfizetésétől mentesültek az ügyfelek, amiből csak 56 ezer forint kerül a később törlesztendő gyűjtőszámlára, a maradék 103 ezret elengedték.

Július végén 160 291 ügyfél rendelkezett már megnyitott gyűjtőszámlahitellel. Az árfolyamgátas ügyfelek számának emelkedése egyre lassul.Július hónapban 2698 darab új szerződést kötöttek az ügyfelek, ami az árfolyamgát indulása óta a legalacsonyabb érték. Ennek két fontos oka lehet: 1. akik akartak, azok jó része már belépett, 2. a készülő devizahiteles csomag miatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés