Előfizetői tartalom

39 milliárdos profit az OTP-től

Portfolio
November 15-én hajnalban teszi közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését az OTP. Az elemzői várakozások alapján a bank összes bevétele valamelyest emelkedett tavalyhoz képest, a nettó kamatbevétel minimális mértékben csökkenhetett, míg a a nettó díjak és jutalékok valamint az egyéb bevételek emelkedtek. Az OTP a tavalyi harmadik negyedéveshez hasonló, közel 60 milliárd forintos céltartalékolásra kényszerülhetett. Az adózott eredmény közel 39 milliárd forint lehet, az év/év alapú 10 százalékos növekedést részben az okozza, hogy az egy évvel ezelőtti időszakot még terhelte bankadó, míg az idei évi teljes bankadót az OTP már az első negyedévben elkönyvelte.

Az OTP Csoport 2012. harmadik negyedéves konszolidált korrigált adózott eredményére vonatkozó elemzői előrejelzések átlaga 38,8 milliárd forint, mely az előző negyedévi eredményt 5%-kal meghaladja, azonban az egy évvel korábbitól 9%-kal elmarad. Az elemzők a számviteli profit soron szintén 38,8 milliárd forintos eredménnyel számolnak, ennek bázisidőszakokkal való összevethetőségét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés