Előfizetői tartalom

Az "első": elérte a Groupamát az adósságválság

Portfolio
Tőkemegfelelési problémákkal küzd a Magyarországon is jelen lévő Groupama - derül ki a Reuters jelentéséből. A hírügynökség szerint a francia az első nagy európai biztosító, mely az adósságválság miatt ilyen helyzetbe került. A társaság GAN Assurances nevű egységét adná el a helyzet normalizálása érdekében, de a vevők túl alacsony árat fizetnének érte.

A tőzsdén kívüli, szövetkezeti tulajdonban álló Groupama eladná GAN Assurances nevű üzletágát, de a vevők által ajánlott ár túl alacsony, márpedig ez lelassíthatja az értékesítési folyamatot - idézi a hírügynökség a Les Echos francia lapot. A francia AXA és a német Allianz mellett a Covea és az AGR2 La Mondiale jelezte érdeklődését, az olasz Generali pedig úgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés