Előfizetői tartalom

"Az ügyfelek megkopasztása volt a cél" - Mit mond a magyar biztosítóvezér?

Portfolio
Hollandiában már a sokadik fogyasztói közösség nyer pert biztosítókkal szemben, mondván az általuk eladott unit-linked életbiztosítások nem voltak átláthatóak, sok esetben az ügyfelek megkopasztása volt a cél - mondja az ING Biztosító hazai elnök-vezérigazgatója. De mi a helyzet Magyarországon? Kovács Zsolt úgy látja: a biztosítók ma az első éves díj jóval több mint 100%-ára rúgó szerzési jutalékokat kínálnak a közvetítőknek, akik boldogak, ha negyedévente egy-két életbiztosítást el tudnak adni. Amikor az ügyfeleknél fizetési probléma merül fel, a tanácsadók jó része már nem is a szakmában dolgozik, márpedig ezen Kovács szerint sürgősen változtatni kell.

Kovács Zsolt is meghívott panelbeszélgetője a Portfolio.hu csütörtöki Biztosítási Konferenciájának. Regisztráljon Ön is! Portfolio.hu: Hamarosan új európai direktíva szabályozza a biztosítási közvetítők tevékenységét. Biztosítói szemmel hogy ítéli meg ma az életbiztosítási közvetítők szerepét? Kovács Zsolt: A kutatások szerint a magyar társadalom pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés