Előfizetői tartalom

Bekeményít az Európai Bizottság - Ránéznek a spekulánsok körmére

Portfolio
A korábbi években előfordult, hogy valaki magánszemélyként - jellemzően adózási megfontolások miatt - céges kereskedési számlán keresztül intézte származtatott ügyleteit. Ez idén már nem biztos, hogy megéri. Cégek esetén ennek oka jellemzően az volt, hogy a cégnek valamely tevékenységéhez kapcsolódóan devizában keletkező bevétele vagy költsége volt, melyet le szeretett volna fedezni, esetleg az is előfordult, hogy hazai alapítású cég helyett egy másik, kedvezőbb adózású országban (akár EU tagállamban) alapított cégen keresztül történt a kereskedés. Ennek szabhat korlátot az idén életbe lépő, közös EU-s szabályozás, melyben szigorú jelentésadási kötelezettséget írnak elő a származtatott ügyeletekben részt vevő EU-s cégek számára Ciprustól Írországig.

Ráunt az EU az Unió OTC piacian végrehajtott derivatív ügyeletek átláthatatlanságára, ezért új, igen szigorú adminisztrációs terhet rótt a vállalatok nyakába. A rendelet három alapvető pillérre támaszkodik: központi elszámolás; központi/kereskedési adattárház; kockázat mérséklés; A központi elszámolás nem minden ügyelt esetén és nem minden szereplőnek lesz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés