Előfizetői tartalom

Borús gyorsjelentés a Commerzbanktól (3.)

Portfolio
A 388 milliós elemzői várakozásoktól elmaradó, 275 millió eurós második negyedéves nyereségről számolt be a Commerzbank. A második félév rosszabbul fog sikerülni, mint az első - jelezte előre a német társaság. Az árfolyam eddig 2,3%-os eséssel reagált a jelentésre. A gyorsjelentés főbb pontjai: - a Reuters 388 millió eurós elemzői konszenzusától elmaradó, 275 millió eurós nettó profit - a bank 2,8 milliárd euróval "túlteljesítette" az Európai Bankhatóság (EBA) 9%-os elsődleges alapvető (core Tier 1) tőkekövetelményét, ami korábban a Commerzbankkal kapcsolatban a piaci bizonytalanság egyik fő tényezője volt - a bank felülvizsgálja stratégiáját, novemberben teszi közzé új stratégiai tervét.

Elmaradt az elemzői várakozásoktól a Commerzbank második negyedéves teljesítménye, ráadásul a társaság közlése szerint a második félévben alacsonyabb profit keletkezhet a banknál, mint az első félévben, amikor 644 millió eurót termelt a társaság. Holott már ez az eredmény is 36%-kal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál.Mindez stratégiája felülvizsgálatára készteti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés