Előfizetői tartalom

Demján üzent a devizahiteleseknek: a 9% blöff

Portfolio
Nem úgy kell támogatni a hazai takarékszövetkezeteket, hogy elriasztjuk a külföldi bankokat. Magyarországnak szüksége van a külső finanszírozásra - mondta Demján Sándor, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke a szervezet szerdai sajtótájékoztatóján. Szerinte 300 forint feletti euróárfolyam esetében a jegybank kamatemelésre kényszerülhet, ami 15%-os hitelkamat esetén azt is okozhatja, hogy nem éri meg forintosítani a devizahitelt. Ezt a befektetői bizalom helyreállításával kell elkerülni. A 9%-os forint hiteldíj blöff - mondta.

Az egy tag, egy szavazat rendszer miatt nehéz tőkét emelni a takarékszövetkezeteknél, hogy ez ne így legyen, kampányt kell folytatni - mondta Demján Sándor. Szerinte a forinthiteleknek is van kockázatuk, így nem tanácsolja a takarékszövetkezeteknek, hogy a Szász Károly PSZÁF-elnök által lehetőségként említett 500 milliárd forint értékben részt vegyenek a devizahitelek kiváltásában....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés