Előfizetői tartalom

Devizahitelesek: akik rosszul, és akik még rosszabbul jártak

Portfolio
Az árfolyammozgások alapján jobban jártak novemberben az OTP devizahitelesei, mint például a Budapest Bank vagy az Erste ügyfelei, de általánosságban elmondható, hogy minden bank minden devizahiteles ügyfele nagyobb forintösszeget törlesztett, mint az előző hónapban. A törlesztőrészletek átlagosan közel 4,5%-kal emelkedtek novemberben, és a gyenge forint miatt mind a frank-, mind az euróhitelesek terhei rekordot döntöttek. Kritikusabb volt ez a hónap, mint az abszolút frankcsúcsot hozó augusztus.

251,4 forint volt novemberben az átlagos havi frankárfolyam (MNB hivatalos), szemben az eddigi csúcsnak számító 243,1 forinttal, augusztus hónap átlagával. Sokak számára ez meglepő lehet, hisz a frank augusztusban 270 forint felett is tartózkodott, amire novemberben nem volt példa. Ez a svájci jegybank szeptember 6-ai (1,2-es árfolyamküszöbről szóló) döntésével is magyarázható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés