Előfizetői tartalom

Durván jól járhatnak a devizahitelesek!

Portfolio
A magyar bankoknak körülbelül (a Portfolio korábbi számításaival megegyezően) 400 milliárd forintba kerülhet, hogy az árfolyamrés és az egyoldalú szerződésmódosítások kérdését rendezzék - mondta Gulyás Gergely parlamenti alelnök a Reutersnek. A 400 milliárdos becslés nem a kormány sajátja, ők még nem számolták ki, mennyi lesz a vége. A bankoknak ezen felül az árfolyamváltozás terheinek egy jelentős részét is állniuk kell, az adósok a törlesztőrészletek csökkentésére számíthatnak. A devizahiteleket év végig fogják kivezetni.

A Kúria döntése nyomán a bankok 400 milliárd forintos költséggel számolhatnak az egyoldalú kamatemelések és az árfolyamrés rendezése kapcsán, és ezen felül nekik kell állniuk az árfolyamváltozásból és a devizahitelek forintra váltásából fakadó költségek egy részét is - mondta Gulyás Gergely, aki részt vesz az őszre várható devizahiteles csomag kidolgozásában....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés