Előfizetői tartalom

Ezekért a bankokért izgulhatunk ma estig

Portfolio
Korábbi sajtóinformációkhoz képest egy órával később, magyar idő szerint ma 18 órától publikálja az Európai Bankfelügyeleti Hatóság (EBA) 91 európai bank stressztesztjének eredményeit. Bár a közzétételre az európai tőzsdék zárása után kerül sor, a piac élénk figyelemmel várja az adatokat. Az eredményekről ma este a Portfolio.hu is beszámol.

Az Európai Unió bankjai közül 21 ország 91 hitelintézete vett részt a stressztesztekben, ők a bankszektor eszközállományának 65%-át képviselik.A tesztek a bankoknak egy alap és egy kedvezőtlen, hipotetikus gazdasági forgatókönyv esetére vonatkozó ellenállóképességét hivatottak bemutatni két éves időhorizonton. A kedvezőtlen szcenárió az alábbiak bekövetkeztével is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés