Előfizetői tartalom

Félrevezettek - Komoly bírság a JP Morgannek és Credit Suisse-nek

Portfolio
Újabb jelentős bírságokat szabott ki egy nagy amerikai és egy svájci bankra az amerikai felügyelet. A JP Morgannek és a Credit Suisse-nek összesen 416,9 millió dollárt kell befizetniük a jelzálog fedezett eszközök befektetőinek félrevezetéséért, ez ugyanakkor jóval elmarad a Goldman Sachs korábbi 550 milliós büntetésétől - írja a Reuters.

Az amerikai tőkepiaci felügyelet (SEC) a JP Morgant 296,9, a Credit Suisse-t 120 millió dolláros bírsággal sújtotta, mivel civil panaszok szerint a bankok félrevezették a befektetőket a jelzálog fedezett értékpapírokkal a válság előtt. A bankok nem tiltakoztak a büntetés ellen. A SEC korábban már 550 millió dollárra büntette a Goldman Sachs-t is, ugyanezen okok miatt, amelyet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés