Előfizetői tartalom

Furcsán reagáltak a bankbetétesek a végtörlesztésekre

Portfolio
130 milliárd forintot fordított kedvezményes végtörlesztésre a magyar lakosság októberben, ennek döntő része megtakarításból származott. Az MNB friss statisztikái szerint azonban nem a bankbetétekből teremtették elő a szükséges források nagy részét, hisz 83 milliárd forinttal nőtt ez idő alatt a lakosság betétállománya. A forint gyengülése miatt az első egy hónap tömeges végtörlesztései sem voltak elégségesek ahhoz, hogy jelentősen csökkenjen a háztartások hitelállománya.

Magyarázat az MNB szakértőitől a bankbetétek "furcsa viselkedésére":Kapcsolódó cikkünk2011.11.30Magyarázat a bankbetétek titokzatos növekedéséreLakossági hitelek Az előző hónapoknak megfelelően októberben is nettó hiteltörlesztő volt a magyar lakosság, de egy nagy újdonság feltűnik az alábbi ábrán. Tranzakciós alapon 191,3 milliárd forinttal törlesztettek több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés