Előfizetői tartalom

Giró-Szász az önkormányzati ügyről: tartózkodjunk a találgatásoktól!

Portfolio
20-25%-os diszkonttal venné át az önkormányzatok banki tartozását az állam, ezzel akár százmilliárdos nagyságrendű veszteséget okozva számukra - erősítették meg a Népszabadság értesülését vezető kormánypárti politikusok. Az MTI délután arról tudósított, hogy a kormányszóvivő szerint jó lenne, ha mindenki "tartózkodna a találgatásoktól" az önkormányzatok tartozásainak állami átvállalását érintő pénzügyi kérdések kapcsán.

A kormány banki szempontból kockázatosnak próbálja beállítani az önkormányzati hiteleket, így 20-25%-os diszkontot kérhet a bankoktól az összesen 612 milliárd forintnyi adósság átvállalása során - értesült a lap. Azt azonban nem tudni, ez az adósság kockázatosabb részére vonatkozna-e.  Amint arról a Portfolio.hu beszámolt, a nem teljesítő és az átstrukturált önkormányzati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés