Előfizetői tartalom

Húszmilliárd eurónál is nagyobb a Bankia mentőcsomagja

Portfolio
A korábbi sajtóértesülésekben szereplőnél még nagyobb, 19 milliárd eurós állami segítséget kért Spanyolország negyedik legnagyobb hitelintézete, a Bankia a korábbi 4,5 milliárd euró után. A társaság felülvizsgálta tavalyi eredményét is, és közölte: 2,98 milliárd euró veszteséget szenvedett el 2011-ben a februárban közölt 309 millió eurós nyereséggel szemben.

A Bankia szerkezet-átalakítási tervének bejelentése előtt pénteken a bank részvényeinek kereskedését is felfüggesztették a madridi tőzsdén. A társaság igazgatóságának ülését követően pedig a bank anyacége, a Banco Financiero y de Ahorro (BFA) 19 milliárd eurós segítséget kért a spanyol bankmentő alaptól, az FROB-től. Közölték: a társaság 12 milliárd euró összegben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés