Előfizetői tartalom

Időzített bomba maradt a Deutsche Bankban - állítják volt dolgozók

Portfolio
A Deutsche Bank 12 milliárd dollárnyi veszteséget nem vett figyelembe a könyveiben a pénzügyi válság során, hogy így kerülje el az állami mentőcsomagot - állította a bank három korábbi alkalmazottja amerikai hatóságoknak a Financial Times szerint. Ha ez igaz, az tartós nyomást helyezhet a bank részvényárfolyamára, igaz, a bank teljességgel megalapozatlannak minősítette az állításokat.

Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC) beadott három beadvány azt állítja, a Deutsche Bank félreértékelte 130 milliárd dollár körüli nominális összegű, derivatív állományban meglévő kitettségét (leveraged super senior trades) a válság során. Ha ezeket a valós (piaci) értékükön (mark-to-market elv szerint) vette volna figyelembe, a bank tőkéje veszélyes szintre esett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés