Előfizetői tartalom

Ilyen még nem történt a BAR-listán

Portfolio
Az utóbbi hónapokban már lassuló ütemben, igaz, egy év alatt összesen 19%-kal nőtt a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR), közkeletű nevén a BAR-listán élő mulasztással rendelkező magánszemélyek száma, mely így elérte a 784 ezret - derül ki a BISZ Zrt. legfrissebb, 2011. március végére vonatkozó adataiból. Mint ismeretes, egy március 1-jén életbe lépett jogszabályi változás értelmében rajtuk kívül már csak az egy éven belül lezárt mulasztással rendelkezők illetve a visszaéléseket elkövetők szerepelnek a listán. E döntés miatt csaknem százezren kerültek ki a rendszerből, vagyis esetükben a BAR-lista már nem akadályozza a hitelhez jutást. Mindezek eredményeképp összesen 848 ezer BAR-listás volt március végén Magyarországon, ami a törvényi beavatkozás ellenére is nagyobb szám az egy évvel korábbinál.

A lakossági hitelezés a kiemelt témája a Portfolio.hu május 4-ei konferenciájának. Regisztráljon Ön is az esesményre! Február végén még 939 ezer magányszemély szerepelt a BAR-listán - e szám rendkívül magas, januárhoz hasonlóan azonban határozottan csökkenő ütemű növekedést jelez az előző hónapokhoz képest. Március 1-jén aztán bekövetkezett, amire még nem volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés