Előfizetői tartalom

Itt az OTP-eredménykonszenzus

Portfolio
Az OTP Bank a korábbi évek gyakorlatától eltérően az idei első negyedéves elemzői várakozásokból saját konszenzust készített, amely 13 elemzőház becsléseit tartalmazza. A becslések alapján a bank teljesítménye nagyjából az egy évvel korábbinak felel meg, az adózott eredményt a pénzügyi szervezetek különadója torzítja. Az OTP Bank május 19-én hajnalban teszi közzé 2011 első negyedéves gyorsjelentését.

A konszenzus alapján a bank összes bevétele az egy évvel korábbi szinten maradt, a nettó kamatbevételek pedig mintegy 6 százalékkal emelkedni tudtak. Az adózott eredmény azonban közel 20 százalékkal elmarad a 2010 első negyedéves értéktől, ami főként annak tudható be, hogy az OTP az idei első negyedévben az elemzői várakozások alapján mintegy 7,3 milliárd forintnyi különadót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés