Előfizetői tartalom

Jogerős bírósági ítéletek születtek a devizahitelesek ügyében

Portfolio
Két jogerős ítélet is született a közelmúltban devizahiteles ügyben, mindkettő a Fővárosi Törvényszéken. Az egyikben az OTP Bank nyert: a bíróság kimondta, hogy az egyoldalú szerződésmódosítások az adott esetben nem tették érvénytelenné a szerződést. A másikban viszont egy autóhiteles nyert: az árfolyamrés nem szerepelt a feltüntetett költségek között, emiatt a szerződés érvénytelenné vált. Az egyes bíróságok ítélkezése merőben eltér, egységes gyakorlatot legkorábban december 16-án a Kúria teremthet.

Az OTP jogerősen nyert A Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma jogerős döntésében erősítette meg az OTP Bank egyik devizahitel szerződését, amelyről a felperes azt szerette volna bebizonyítani, hogy érvénytelen. A jogerős döntés azért is érdekes, mert néhány korábbi ítélettel ellentétesen foglal állást egyes szerződési pontokat illetően. A jogerős ítélet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés