Előfizetői tartalom

Kimenekíti pénzét a Siemens egy francia bankból

Portfolio
Félmilliárd eurónyi betétet helyezett át a Siemens egy francia banktól az Európai Központi Bankhoz. A lépés oka egyrészt, hogy így magasabb kamathoz jut a német ipari konglomerátum, másrészt pedig hogy a cég aggódik a bank pénzügyi helyzete miatt. Ez jól mutatja, hogy a vállalatok keresik a menedéket a tomboló európai adósságválság közepette - írja a Financial Times.

Egy meg nem nevezett francia bankból az EKB-hoz helyezett át több mint félmilliárd eurónyi betétet a Siemens - tudta meg a Financial Times. A lap információforrásai azt közölték, hogy az Európai Központi Banknál elhelyezett, főként egyhetes betétekre magasabb kamatot kaphat a német ipari konglomerátum, de emellett az is oka volt a váltásnak, hogy a vállalat aggódik a bank jövőbeli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés