Előfizetői tartalom

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás: jön az új rendszer

Portfolio
Részletes vitát tartott hétfőn az Országgyűlés a pénzügyi tárgyú törvények módosító javaslatairól, így a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) új szabályairól is. Januártól a biztosítók év közben is módosíthatnak díjaikon, ha ezeket hatvan nappal korábban megjelentetik, a már megkötött szerződések díját pedig egy évig nem változtathatják.

Jelenleg október 30-áig kell közzétenniük a biztosítóknak következő naptári évi kfgb-díjaikat. A törvénymódosítás azonban évi többszöri díjhirdetést tesz lehetővé, így a biztosítók alkalmazkodhatnak a versenytársak árszabásához, ha úgy érzik, alul- vagy felüláraztak. Az Országgyűlés tegnap megtartotta a törvénymódosítás részletes vitáját - számolt be...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés