Előfizetői tartalom

Levelet kapnak bankjuktól a hitelesek - Készül a lista

Portfolio
A bankok és adósaik számára egyaránt nagy előrelépést jelent a pozitív adóslista felállítása, amiről hétfőn meggyőző többséggel döntött az Országgyűlés. Nagy Róbert, a Központi Hitelinformációs Rendszert (KHR) működtető BISZ Zrt. elnök-vezérigazgatója a Portfolio.hu-nak úgy nyilatkozott: a rövidesen felálló rendszer a legjobb nemzetközi példákat követi, minőségi fordulatot hoz ugyanis a bankok kockázatkezelési gyakorlatában, javítva a ténylegesen hitelképes adósok hitelhez jutási esélyeit. Adataik adóslistára történő továbbításáról a hiteleseket tájékoztatni fogják a bankok a törvény hatályba lépésétől számított 30 napon belül.

A cikk ábrái a meglévő, negatív lakossági adóslista és a teljes körű vállalkozói adóslista alakulását mutatják Kitűnően bevált Belgiumban az ott 2003 óta működő pozitív adóslista, mely egy korábbi negatív listás rendszer kiegészítésével jött létre. A Rogán Antal törvényjavaslata nyomán hétfőn megszavazott új szabályozás ezt a jó példát követi - mondta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés