Előfizetői tartalom

Mindenkit meglepett a tapír

Portfolio
A Fed tegnap bejelentette, hogy első lépésként összesen 10 milliárd dollárral csökkenteti mennyiségi lazítási programját. A részvénypiaci elemzők, stratégák, befektetési bankárok és alapkezelők véleményét gyűjtötte csokorba erről a Daily Telegraph és a CNBC. Sok szakértő meglepődött, de összességében a piac számára pozitív jelzésként értékelték a lépést, és lassú, folyamatos, kiszámítható csökkentésekre számítanak a továbbiakban. A vagyonkezelői kommentárok többsége szerint hosszabb távon a döntés rossz ómen a kötvények számára, míg a részvénypiacok profitálhatnak az intézkedésből, bár a politikai beavatkozások helyett mostantól nagyobb figyelem kerülhet a gazdasági növekedésre és a vállalatok jövedelmezőségére.

Az elemzők többsége későbbre várta a tapír eljövetelét December elején a Bloomberg által megkérdezett elemzők alig több, mint egyharmada gondolta úgy, hogy még idén sor kerülhet az eszközvásárlások visszafogására (tapering), így ilyen szempontból a mai bejelentés meglepetésként értelmezhető. A közlemény szerint januártól a jelenlegi 85 milliárd helyett 75 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés