Előfizetői tartalom

Mit lehet gúzsba kötve tenni?

Bánfi Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem
Egy speciális állami ingatlanbefektetési alap létrehozására tesz javaslatot alábbi cikkében Bánfi Tamás. A Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára úgy véli, az általa javasolt rendszer a fizetési késedelembe esett hiteladósoké mellett a lakáspiac és az állam szempontjait is figyelembe veszi. A szerző szerint ha az ügyfél hosszú lejáratú hitelt vett fel (ami hosszú lejáratú forrást igényel), s a bank mégis rövid lejáratú finanszírozási forrást választott, a forrás megújításakor az új forrás többletköltsége csak a bankot kell, hogy terhelje.

A javaslat. Összegezve: a felvázolt megoldás egy speciális ingatlanalap (a nemzeti eszközkezelő is az lehet!) létrehozása, ami a felvázolt elvek és szabályok alapján rendkívül előnyös, mert: 1. A morális kockázatot kizárja, vagyis a frankadósoknak törlesztőképességük végső határáig érdekük a törlesztés, mert ingatlanuk tulajdonjogát csak így tarthatják meg. 90...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés