FONTOS Távozik pozíciójából Putyin jobbkeze, heves harcok dúlnak Harkivnál – Ukrajnai háborús híreink hétfőn
 
Előfizetői tartalom

MNB: nőttek a vállalati hitelek, mindenhol erősödik a hitelkereslet

Portfolio
A vállalati hitelállomány növekedéséről és a lakáshitelek költségének újabb csökkenéséről számolt be Hitelezési folyamatok című kiadványának közzététele kapcsán az MNB. A következő fél évben nagyjából szinten maradhatnak a vállalati hitelfeltételek, a lakosság körében azonban további enyhítésre lehet számítani, különösen a fogyasztási hiteleknél. A vállalati és a lakossági hitelkereslet egyaránt erősödhet.

A harmadik negyedévben a válság kitörése óta először emelkedett érdemben a vállalati hitelállomány, ami elsősorban a Növekedési Hitelprogramnak, illetve részben a jegybanki alapkamat csökkentéseknek köszönhető. Az alapkamat csökkenése a háztartási szegmensben is érezteti hatását, ahol a lakáscélú hitelek teljes hitelköltsége a megvalósult ügyleteknél már a 9 százalékot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés