Előfizetői tartalom

Nagy csalódás a bankunióról most kiszivárgott EU-s tervezet

Portfolio
Sokakban csalódást keltő EU-s tervezet került a Financial Times birtokába. Eszerint a bankunió nem oldaná meg a jövőbeni esetleges bankmentések problémáját: ezek költségeit részben továbbra is a tagállamoknak kellene állniuk. A terv befolyásolhatja a bankszanálási mechanizmus kidolgozását, ami az egységes bankfelügyeletről szóló tavaly decemberi döntés után a következő lépés lenne a bankunió felé. Az OECD szerint az európai bankok még mindig alultőkésítettek, mégpedig közel 400 milliárd euró a hiány.

Szükség lesz az államokra Az eurózóna pénzügyminiszterei között 2012 végén ismertté vált, nem nyilvános anyag alapján a jövőben a tagállamoknak is nagy arányban részt kellene venniük a bankok megmentésében, amennyiben az EU állandó válsgákezelő alapjának (ESM) segítségét is igénybe szeretnék venni. Ez a bankoknak adott tőkeinjekciót vagy az ESM-nek nyújtott garanciát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés