Előfizetői tartalom

Nem hullanak fejek a banknál a gengszter-hitelezés miatt

Portfolio
Az egyik legnagyobb japán bank, a Mizuho Financial Group valóban hitelezett gengsztereknek. Úgy tűnik azonban, hogy némi fizetéscsökkentéssel megússzák a botrányt a felsővezetők, nem fognak fejek hullani - írja a Financial Times. A japán bankszövetség sem tartja elegendőnek, hogy a bankok csupán annyit kérdeznek a leendő adósoktól: tagja ön gengszterbandának?

A Mizuho pénzügyi csoport részvényei szeptember utolsó napján 4,1 százalékos eséssel reagáltak a hírre, hogy a japán pénzügyi felügyelet elmarasztalja a pénzintézetet bizonyos "társadalomellenes csoportoknak" történt hitelezés miatt. A Mizuho banknak a szabályozói ukáz szerint meg kell erősítenie a gengszterbandák hitelezése ellen bevezetett szabályait. A társadalomellenes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés